Zanima vas psihologija?

Telefonska linija za pomoć žrtvama mobinga

mobing 

Danas počinje sa radom prva telefonska linija za pružanje pomoći žrtvama mobinga u Vojvodini. Pomoć je dostupna radnim danima od 7 do 15 časova. Telefonom je moguće zakazati sastanak sa ekipom stručnjaka u kojoj su lekari, psiholozi, psihijatri i pravnici. Broj telefona je 021 457 188.

Prema najavama Pokrajinskog sekretarijata za informacije, ta linija će biti otvorena u prostorijama Saveza samostalnih sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti. Služba će pružati psihološku i pravnu pomoć zaposlenim licima koja su izložena različitim oblicima mobinga - zlostavljanju i uznemiravanju na radnom mestu. Mobing predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Uvođenje telefonske linije za pomoć žrtvama mobinga inicirali su Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Savez samostalnih sindikata Vojvodine i vršačko udruženje građana "Stop mobing."

(B92, Radio021)

­

Link: Otvaranje telefonske linije za pružanje pomoći žrtvama mobinga u Vojvodini

Link: Radio021: MOBERI OPASNI PO ZDRAVLJE NACIJE

Tagovi ·

28.12.2007. 12:18

Mirjana - 01.11.2008. 21:37

Svako ko je doziveo mobing ima dugacku listu "opisa dogadjaja" i komentara.Mala je korist od komentarisanja.
Moj jasan predlog je da se ne upotrebljava termin zrtva, vec meta mobinga.Razlozi su jasni- svi mi koji imamo "najmanji zajednicki sadrzlac" mobing, smo izuzetne osobe, sa ljudskim i strucnim kvalitetima i to nikada ne smemo da zaboravimo i prepustomo se zalopojkama.To je meta mobera, onaj ko je "iznad". Zrtva je pasivna imenica i ona je dole.Mi nismo!Ne bacajmo biser pred svinje!
Pozdrav,
Mirjana

ana - 30.09.2009. 17:45

Slazem se sa tobom u potpunosti.Moberi su slabe,isfrustrirane osobe,karakteropate koje nose u sebi genezu zla.Ali zar pred takvim slabicima i kukavicama treba pokleknuti?! Ni slucajno! Njihova slabost i jeste u strahu od ineligentnih i toplih ljudi koji oko sebe sire pozitivnu energiju isrecu koja bas njima nedostaje.Treba ih samo ignorisati ishvatiti koliko su beznacajni.To je najbrzi put da ih se resimo.Oni ne zasluzuju ni pogled a kamoli srah.

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


2 + 5 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too