Zanima vas psihologija?

Saveti za Dan zaljubljenih

net-cestitkeKako psihologija može da vam pomogne za nastupajući Dan zaljubljenih? Evo nekoliko saveta zasnovanih na nekim novijim psihološkim istraživanjima.

Tokom flerta, koristite reči koje otkrivaju vašu kulturu, sportski duh, darežljivost i uslužnost. Izbegavajte šale, prazne komplimente i seksualne aluzije.

Ako ste muško i planirate da pozovete devojku na sastanak sutra uveče, pokušajte da je dodirnete nežno po ruci, dok joj predlažete taj izlazak. Istraživanje je pokazalo da taj gest čini da delujete dominatnije i privlačnije.

Ako ste skoro prekinuli vezu, razvedrite se. Iskustvo koje ste stekli vam može biti od koristi.

Ako ste "elegantno popunjena" žena i tražite partnera za izlazak, probajte da zakažete večeru. Nalazi nekih istraživanja govore da gladne muškarce više privlače krupnije žene.

Prijavite se da igrate na poziciji golmana ili napadača za vaš lokalni fudbalski tim. Ženama su igrači u ovim ulogama privlačniji - čak i kada ne znaju na kojoj poziciji zapravo igraju.

Kada pokušavate da impresionirate potencijalnu partnerku, nagovorite vaše prijateljice da vam se osmehuju. Osmesi tih žena će vas učiniti privlačnijim drugim ženama.

Ako dobro izgledate i bogati ste, nemojte puno isticati svoje bogatstvo. Istraživanje je pokazalo da su za žene zgodni muškarci srednjeg statusa atraktivniji od zgodnih muškaraca sa visokim statusom.

I na kraju, jedan savet koji nije proistekao iz psiholoških istraživanja, ali možda može da vam pomogne. Pošaljite net-čestitku za Dan zaljubljenih!

Tagovi ·

13.02.2008. 17:15

Nema komentara.

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


9 + 5 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too