Zanima vas psihologija?

Radionica: Skriveni simboli sna - silaženje u carstvo snevanja

“Neprotumačen san je kao nepročitano pismo” - Fric Perls

Zbog velikog interesovanja Psihodramski centar Telos ponovo organizuje radionicu pod nazivom Skriveni simboli sna – silaženje u carstvo snevanja.

Na ovoj radionici imaćete jedinstvenu priliku da se upoznate sa dva različita, vrlo zanimljiva pristupa u analizi i tumačenju snova. Prezentovaćemo vam osnovne tehnike rada dva svetski poznata i priznata psihoterapijska modaliteta: GEŠTALT PSIHOTERAPIJE I PSIHODRAMSKE PSIHOTERAPIJE.

Psihodrama je grupni psihoterapijski metod akcionog tipa. Terapijski postupci koji se u psihodrami koriste oslanjaju se na scensku ekspresiju, uz korišćenje dramskih tehnika i grupne dinamike. Osnivač ovog širom sveta bogato zastupljenog metoda, Jakob Levi Moreno, govori o psihodrami kao o veoma specifičnom i unikatnom načinu razmišljanja i delanja. Psihodramom se istražuje psihološka „istina“ učesnika, ona se bavi međuljudskim odnosima kao i privatnim, doživljajnim svetom. Više informacije o psihodrami i aktivnostima Psihodramskog centra Telos možete pronaći na Internet stranici www.centar-telos.com

Geštalt psihoterapija je individualna i grupna forma psihoterapije, zasnovana na poverenju u zdrave kapacitete ličnosti i sposobnost da lične i životne teškoće koristi kao šansu za rast i napredak. Omogućava rešavanje aktuelnih životnih problema, dovršavanje „nezavšenih poslova“ iz proslošti što oslobađa energiju za puniji i kvalitetniji život u sadašnjosti. Jedan od osnovnih principa je paradoksalna teorija promene, uverenje da “do promene dolazi kada čovek postane ono što jeste, a ne kada pokušava da bude ono što nije“.

Voditeljke radionice su: Jana Damjanov, Ana Genc i Jelena Pantić.

Radionica će se održati 02. decembra, u nedelju, sa početkom u 10,00 sati, u prostorijama Psihodramskog centra Telos (Valentina Vodnika 21, Novi Sad). Rad će biti podeljen na prepodnevnu i popodnevnu seansu, sa kratkom pauzom za ručak i trajaće do 18,00 časova. Svi učesnici dobijaju sertifikate o broju iskustveno-terapijskih sati Psihodramskog centra „Telos“.

Cena celodnevne radionice je 1500 dinara.

Svi zainteresovani su dobrodošli!

Ako želite da učestvujete na radionici „Skriveni simboli sna – silaženje u carstvo snevanja“, pošaljite popunjeni prijavni formular na e-mail adresu [email protected] ili se javite na neki od sledećih brojeva telefona:

064/258 1359 – Jana

063/7109344 – Ana

063/581747 - Jelena

Krajni rok za prijem prijava je 29. novembar. Broj učesnika je ograničen, stoga požurite!

Svi koji se prijave dobiće potvrdu preko e-maila.

Više informacija o ovoj radionici pogledajte na sajtu Centra.

Tagovi · · ·

23.11.2007. 17:12

Makijaveli - 12.02.2008. 16:45

Cula sam da postoji ovakav vid terapije mozda bi trebalo da pisete o tome malo vise.

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


5 + 6 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too