Zanima vas psihologija?

Radionica: Sve o psihodrami

PSIHODRAMSKI CENTAR TELOS  

ORGANIZUJE  RADIONICU ISKUSTVENO – EDUKATIVNOG TIPA POD NAZIVOM

„SVE O PSIHODRAMI“ 

      telosPozivamo Vas da kroz učešće na ovoj jedinstvenoj radionici steknete osnovna znanja o psihodrami i da se upoznate sa zanimljivim, kreativnim i široko upotrebljivim metodama i tehnikama ovog poznatog psihoterapijskog pravca. 

      Naš princip rada će ovog puta obuhvatiti kako izlaganje osnovnih teorijskih postavki o psihodrami i diskusiju o njima, tako i grupni radioničarski rad. Ovakav pristup omogućava sticanje novih znanja, ali i istraživanje važnih životnih pojava i rešavanje brojnih problema koji nas ograničavaju, čine manje funkcionalnim i zadovoljnim. 

      Psihodrama je grupni psihoterapijski metod akcionog tipa. Terapijski postupci koji se u psihodrami koriste oslanjaju se na scensku ekspresiju, uz korišćenje dramskih tehnika i grupne dinamike. Osnivač ovog širom sveta bogato zastupljenog metoda, Jakob Levi Moreno, govori o psihodrami kao o veoma specifičnom i unikatnom načinu razmišljanja i delanja. Psihodramom se istražuje psihološka „istina“ učesnika, ona se bavi međuljudskim odnosima kao i privatnim, doživljajnim svetom. Više informacije o psihodrami i aktivnostima Psihodramskog centra Telos možete pronaći na Internet stranici www.centar-telos.com 

Šta ćete dobiti na ovoj radionici? 

 

Struktura workshopa: 

  1. Predavanje o psihodrami:

   Kratak istorijat psihodrame

   Psihodramska psihoterapija (metode i tehnike)

   Razlika između psihodrame/sociodrame/drama terapije/plejbek pozorišta

   Primena psihodrame 

  1. Iskustveni psihodramski deo tokom kojeg ćete se upoznati sa nekim od klasičnih psihodramskih zagrevanja, a imaćete i priliku da se „in vivo“ upoznate sa psihodramskim načinom rada i da istražite neke od za Vas značajnih tema.
 

Radionica će se održati 27. septembra, u subotu, sa početkom u 10,00 sati, u prostorijama Novosadskog Humanitarnog centra (Vojvođanskih brigada 28, Novi Sad). Rad će biti podeljen na prepodnevnu i popodnevnu seansu, sa kratkom pauzom za ručak i trajaće do 19,00 časova.

Svi učesnici dobijaju sertifikate Psihodramskog centra „Telos“.

Cena celodnevne radionice je 1600 dinara. 

Svi zainteresovani su dobrodošli!

Voditeljke radionice su Ana Genc i Jana Damjanov, sertifikovane psihodramske psihoterapeutkinje.

Ako želite da učestvujete na radionici „Sve o psihodrami“ –pošaljite popunjeni prijavni formular koji se nalazi u attachment-u na e-mail adresu

[email protected]

ili se javite na neki od sledećih brojeva telefona:

064/258 1359 – Jana

063/7109344 – Ana

Prijave primamo do 25. septembra. Broj učesnika je ograničen, stoga požurite!!!

Svi koji se prijave dobiće od nas potvrdu preko e-maila.

 Ana Genc je diplomirana psihološkinja i magistrantkinja na smeru iz kliničke psihologije. Poseduje nacionalni sertifikat za psihoterapiju, kao i psihoterapijski sertifikat Instituta za psihodramu. Zaposlena je na Odseku za psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu kao asistentkinja. Učestvuje u realizaciji kurseva iz oblasti mentalnog zdravlja i psihoterapije. Učestvovala je u edukaciji iz transakcione analize, kao i iz kognitivno-bihejvioralne psihoterapije (u okviru magistarskih studija). Zajedno sa Janom Damjanov organizovala je brojne psihodramske radionice i voditeljke su prve iskustveno-terapijske psihodramske grupe u Novom Sadu. Pored psihoterapije bavi se i naučno-istraživačkim radom. Oblasti interesovanja: grupna psihoterapija, eklekticizam u psihoterapiji, gubitak i tugovanje, stres, psihološki imuni sistem itd.

 Jana Damjanov je diplomirana psihološkinja i magistrantkinja na smeru iz kliničke psihologije. Poseduje nacionalni sertifikat za psihoterapiju, kao i psihoterapijski sertifikat Instituta za psihodramu. Učestvovala je u edukaciji iz transakcione analize, kao i iz kognitivno-bihejvioralne psihoterapije (u okviru magistarskih studija). Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom, kao i psihodijagnostikom u okviru privatne prakse. Zajedno sa Anom Genc organizovala je brojne psihodramske radionice i voditeljke su prve iskustveno-terapijske psihodramske grupe u Novom Sadu. Pored psihoterapije bavi se i naučno-istraživačkim radom.  Neke od specifičnih oblasti interesovanja su joj: zdravstvena psihologija, rad sa terminalno obolelim pacijentima, psihoonkologija, rad sa marginalizovanim grupama, rodna ravnopravnost, itd.

Tagovi ·

01.09.2008. 20:58

Cat - 15.09.2008. 15:56

Da li ce se nesto slicno odrzavati i u Beogradu?

biljana - 19.10.2009. 21:04

da li ce se nesto slicno odrzatio u sarajevu 7

Jana Damjanov - 20.10.2009. 23:10

@Cat - u Beogradu ce biti psihodramska radionica u kombinaciji sa transakcionom analizom 8.11. pod nazivom Psihodramska analiza skripta. Informacije o tome mozemo proslediti, a Vi nam se mozete obratiti na mail [email protected]
@Biljana - U Sarajevu se odrzava edukativna grupa iz psihodrame, a u planu je za sledecu godinu - februar/mart radionica koja ce kombinovati Art terapiju i psihodramu. Prijem novih clanova/clanica u edukativnu psihodramsku grupu bice naredne godine u septembru!
Detaljnije informacije o psihodrami u Sarajevu mozete dobiti na mail-u [email protected]

Tijana - 20.03.2012. 11:18

odlicna radionica, preporucujem je svima!

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


6 + 5 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too