Zanima vas psihologija?

Prava muzika može biti od pomoći na poslu

zvucnikBritanski profesor kaže da puštanje muzike u radnom okruženju može biti od velike koristi svim zaposlenim osobama, pod uslovom da se pušta prava melodija u pravoj prilici. Profesor Ričard Mekgregor sa Univerziteta u Kambriji kaže da je dokazao da samo puštanje muzike sa radija ili CD-a može učiniti radni prostor produktivnijim i srećnijim mestom.

"Postoje jasni dokazi o tome da je srećna radna snaga produktivna snaga, a najlakši način podizanja duha u kancelariji je puštanje radija ili CD-a", rekao je Mekgregor. Profesor dodaje da muzika mora da bude idealna za radni prostor, ili se, ukoliko muzika nije dobro odabrana, poslodavac može suočiti sa uznemirenim radnicima.

"Izbor muzike je od vitalnog značaja i postoji rizik, ako je izbor pogrešan, da će to biti recept za katastrofu u kancelariji i da će uznemiriti većinu zaposlenih," rekao je on.

Seks Pistolsi, naravno, spadaju u ovu kategoriju pogrešnih izbora, dok bi, recimo, pesma Bitlsa "We Can Work It Out" bila idealan izbor za svako radno okruženje.

(UPI)

Tagovi · · · ·

06.01.2008. 17:34

Lecenje Bolesti - 17.09.2009. 02:12

Potpuno se slazem sa vama

ice - 17.09.2009. 03:58

Dobra muzika pola posla zavrsava;-)

dukanova - 16.09.2011. 16:30

Ljudi uz dobru muziku bolje rade i manje se umaraju!

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


9 + 9 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too