Zanima vas psihologija?

Onlajn kupovina u porastu

Za dve godine broj ljudi koji su kupovali preko interneta se značajno uvećao, rezultati su najnovijeg istraživanja onlajn kupovine sprovedenog od strane agencije Nielsen Online. Prvo istraživanje je sprovedeno 2005. i tada se pokazalo da je svega deset procenata svetske populacije, oko 627 miliona, kupovalo preko interneta. Prema poslednjem istraživanju, ovaj broj je porastao za 40 procenata, skočivši na 875 miliona.

"Internet više nije tehnologija niše - on je masovni medij i sastavni deo savremenog života. Skoro nijedan aspekt života nije pošteđen uticaja onlajn medija," rekao je Džonatan Karson iz Nielsen Online.

Istraživanje je otkrilo da je 85 posto svetske onlajn populacije obavilo bar jednu onlajn kupovinu. Karson kaže da je brojka zaista fascinantna, iako ne predstavlja iznenađenje. "Kako su naši životi sve više izlomljeni i haotični, sasvim je prirodno da se potrošači okreću prednostima interneta kada treba da traže i kupuju proizvode."

SAD su na osmom mestu u pogledu broja korisnika interneta koji kupuju onlajn (94%). Na prvom mestu je Južna Koreja sa 99%. Slede Velika Britanija (97%), Nemačka (97%) i Japan (97%).

Podaci iz drugih istraživanja takođe potvrđuju porast broja onlajn kupaca.

Tagovi · · · ·

29.01.2008. 14:14

Nikola K. - 02.12.2011. 21:29

Ako hoćete lakše i JEVTINIJE da kupujete preko interneta, posetite sajt www.viaddress.com i naručite robu preko Amazon.com, Ebay.com i drugih sličnih sajtova.

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


9 + 6 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too