Zanima vas psihologija?

Mape emocija

Raznovrsnost mapa koje su nam dostupne preko interneta je sve veća. Zahvaljujući njima, sve nam je lakše da lociramo neki objekat i pronađemo željene informacije. Nedavno smo, na primer, saznali da Google Maps prikazuje vremenske uslove. Kristijan Nold, međutim, mapira gradove na jedan potpuno originalan način. On ne ucrtava fizički izgled grada nego njegovu emocionalnu geografiju.

 mapa

Poslednjih godina, ovaj umetnik, dizajner i edukator, u izradi mapa koristi tehniku koju je sam izumeo - biomapiranje. Učesnici projekta šetaju određenom oblašću povezani na sistem koji meri galvansku reakciju kože, meru električnog otpora kože koja se često koristi za registrovanje uzbuđenja i stresa. Sistem je takođe povezan sa GPS uređajem, tako da se stresni odgovor svake osobe fizički mapira u određenoj oblasti. Noldove mape emocija opisuju koliko je neka oblast stresna.

Do sada je izradio mape ­Griniča, San Franciska i Stokporta. Pored toga, napravio je i mapu koja odražava senzorna iskustva u Njuhemu.

Mape su dostupne kao besplatni pdf fajlovi, a moguće ih je i pogledati preko Google Eartha. Ko želi može da naruči i štampane verzije.­

Tagovi · ·

18.01.2008. 16:00

borislava - 21.11.2010. 16:04

zanimljivo

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


5 + 1 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too