Zanima vas psihologija?

Kako pokreti očiju otkrivaju misli

ociTekst Your Eyes Don’t Lie - Reading Thoughts By Eye Movements vam nudi interesantne instrukcije za tumačenje misli na osnovu pokreta očiju. Oči se pokreću u skladu sa onim o čemu razmišljate. Ponekad zaista možemo da saznamo kako neko misli na osnovu pokreta očiju.

Ta neobična i retka veština može da bude veoma korisna. Onaj ko ume da je koristi, može da otkrije da li neko laže ili kakvu vrstu misli ima. Za neke ljude, poput igrača pokera, ovo može da bude veoma profitabilno, jer su profesionalni igrači pokera posebno zainteresovani da utvrde da li neko blefira. Neki od njih čak nose sunčane naočare kako ih oči ne bi odale.

U ovom zanimljivom tekstu možete da vidite kako su neki obrasci pokreta očiju povezani za našim mišljenjem. Naravno, nije u pitanju nikakav čarobni priručnik koji će vas naučiti kako da čitate misli, ali će možda nekome pomoći da u nekoj situaciji razluči laž i maštu od istine.

Validnost instrukcija iz teksta je svakako relativna. Kao što postoje levoruke i desnoruke osobe, tako postoje i suprotni obrasci pokreta očiju tokom mišljenja, pa prilikom primene ovih "recepata" i o tome treba voditi računa.

Tagovi · ·

12.12.2007. 17:08

Milica - 31.07.2013. 09:23

Ovo je sjajno,sad znam kako da me ne uhvate kad slazem :)

Pošalji komentar

(*) obavezna polja

:

:

:


6 + 5 =

Novi tekstovi:

Novi komentari:

Tagovi

Linkovi

Psihologija - linkovi
Društvo psihologa Srbije
Odsek za psihologiju, Filozofski fakultet u Novom Sadu
Komunikologija i poslovno komuniciranje


| RSS članaka | RSS komentara |

Psihologija Blog

Promote Your Page Too